Martin Whatson, Dot Dot Dot, Bjørn Lyng & HaMa: MATCH POINT

31.05.12-10.06.12 (Galleri A/A minor)

Utstillingen finner sted i Galleri A og Galleri A minor

MATCH POINT

31. mai – 10. juni 2012


MATCH POINT er en kollektiv utstilling med fire kunstnere som har sitt utspring i Street Art segmentet. To av kunstnerene, Bjørn Lyng og Martin Whatson, jobber også sammen under navnet The Stupid Mammals. Dette samarbeidet har ført til en gigantisk utsmykking av Riksanlegget for tennis på Hasle. Tennisbildene er mindre varianter av hva som skal lages der.


Martin Whatson (f.1984) har sin utdannelse fra Westerdals der han studerte kunst og grafisk design. Under denne tiden ble han interessert i grafiske stensilarbeider som senere er blitt kjent som Street Art. Whatson ser vakre og interessante detaljer i det andre vil oppfatte det som visuelt støy. Han har ofte en humoristisk undertone i sine arbeider som gjerne gjenspeiler problematikken med å utføre gatekunst i det offentlige rom.


Bjørn Lyng (f.1984) henter mye av sin inspirasjon fra eldre propagandaplakater samt japanske silhuettarbeider. Hans undertone i bildene er påvirkningen reklamen kan ha, og en applaudering av rebellene som motstår og gjennomskuer dette. Man kan så si at han holder opp et speil som synligjør massekonsumets sanne fråtsende ansikt.


HaMa (f.1981) er artist navnet til Hanne Marit Skog. Hun har spesielt fokus på mellommenneskelige relasjoner samt et varsku om skjevheten mellom forbruk og jordens resurser som kan bli et problem for neste generasjon. HaMas varsku er at frihetsfølelsen som ligger i at de fleste behov kan tilfredstilles umiddelbart, fort kan forsvinne som et resultat av ubalansert konsum.

Dot Dot Dot er en artist med ukjent identitet. Arbeidene er å se på gaten i flere norske byer og han debuterer nå i Galleri A. Arbeidene har referanser til pop-art på 70-tallet som han fornyer med samtidens street art estetikk. Dot Dot Dot har også et skråblikk på samtidskunsten egen forherligelse og aktørene som har forandret segmentet til en multinasjonal handelsplass.


The Stupid Mammals er samarbeidet mellom Martin Whatson og Bjørn Lyng. Arbeidene er mindre størrelser av veggmaleriene som utføres på Riksanlegget for tennis på Hasle. Kunstnerne bruker Street Art estetikken for å vise tennisspillet psykologi på en ny og oppsiktsvekkende måte.THE STUPID MAMMALS: "SHADOW PLAYER" THE STUPID MAMMALS: "LOST BALOON" THE STUPID MAMMALS: "SMASH SPLASH" THE STUPID MAMMALS: "SMASH EXPLOSION"
This item is sold!THE STUPID MAMMALS:
SHADOW PLAYER
(2012)
sjablong og spraymaling på lerret
115 x 140
THE STUPID MAMMALS:
LOST BALOON
(2012)
sjablong og spraymaling på lerret
150 x 100
This item is sold!THE STUPID MAMMALS:
SMASH SPLASH
(2012)
sjablong og spraymaling på lerret
90 x 120
This item is sold!THE STUPID MAMMALS:
SMASH EXPLOSION
(2012)
sjablong og spraymaling på lerret
90 x 115
THE STUPID MAMMALS: "APPLE PLAYER" : "" : "" : ""
Bildet er solgt!THE STUPID MAMMALS:
APPLE PLAYER
(2012)
sjablong og spraymaling på lerret
70 x 70
   
Norwegian English